top of page

Strandgårdens gröna påsktips!


Våren är äntligen här och med typiskt aprilväder - ena timmen sol och andra timmen regn men det är ju då vi vet att vi är på väg mot ljusare och varmare tider!

Vi hoppas innerligt att du mår bra och är frisk och pigg så du kan gå ut och njuta av solens härliga vårstrålar när den väl tittar fram. Självklart på Corona-avstånd från andra.

Men även påsken är i antågande med raska kliv, så här kommer tips på ett par mumsiga vegetariska favoriter för påskbordet.

Vegansk skagenröra

Vegansk skagenröra med avokado och tångrom

Det här receptet kommer från Nicklas, vår kock i Tällberg:

Ingredienser till ca 4 dl skagenröra

1 dl vegansk majonnäs 1 dl Oatly iFraiche 4 msk tångkaviar (finns I kyldisken bland romen) 2 msk citronjuice ½-1 dl färsk hackad dill 100 g fast naturell tofu (kan uteslutas)

1/2 rödlök 2-3 mogna avocado Salt och peppar

Gör så här: Tärna avokadon och tofun. Finhacka rödlök och dill. Blanda alla ingredienser förutom avokadon och hälften av tångromen. Smaka av med citronjuicen och salt och peppar. Vänd ner avokadon och lägg upp röran på tallrik, forma i en stor sked, och toppa med resterande tångrom.

Njut!

Cheesecake med färska bär

Ingredienser

Tårtbotten: 1 pkt digestivekex (om glutenfria - 2 pkt á 160 g) 150 g mjölkfritt margarin Fyllning: 1 dl havregrädde 450 g valfri färskost (tex. Oatly på mackan) 1 dl gelésocker multi Rivet skal och saft från en citron

Topping: Valfria bär

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och mixa sedan margarin digestivekex i en mixer. Tryck ut mixen i en form med löstagbara kanter. Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter och låt sedan svalna av.

Blanda färskosten, citronskalet och citronsaften i en bunke. Koka upp havregrädden tillsammans med sockret i en kastrull, det ska endast koka upp och tas av från spisen, max en halv minut, och rör sedan ner i färskost-blandningen. Häll över fyllningen på kexbottnen och ställ svalt och låt stelna en stund.

Toppa med färska bär innan servering.

Mums!

Vi önskar dig en härlig, frisk och solig påsk!

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page