top of page

Första hälsoresan

Geron Johansson och Ann-Marie Sjögren, Strandgårdens Hälsoresor
Orsak och verkan – här startade allt

Året var 1974. Geron Johansson var 38 år. En man i sina bästa år men överviktig, och p.g.a. sin medfödda höftskada och reumatiska besvär, även rullstolsbunden delar av året. Hans läkare sa att operation var enda möjligheten att må bättre och bli kvitt smärtan. Hans mamma uppmanade honom att istället åka till Lilly Johansson på Strandgårdens Hälsohem.

Geron följde sin mammas råd och efter fem fastekurer, med strikt vegankost dessemellan, åkte Vasaloppet sex år i rad, på samma ”dåliga höft”, och rullstolen, han behövde den aldrig mer.

Geron hade aldrig mått så bra i hela sitt liv! Han hade fått en otrolig energi!

Geron tar över Strandgården

Så en dag skulle han hälsa på sina föräldrar. Han har kört samma vägar i hela sitt liv, men någonting gör att han kör fel och hamnar på vägen mot Strandgården.

-Jaha, tänker han. Man kan väl alltid gå in och säga hej och äta lunch.

På trappan står Lilly och hennes man Alf.

-Vi har stängt, säger de, för Strandgården är till salu och det finns 40 intressenter som vill köpa. Hemköpskedjan har just nu våra böcker för genomgång.

-Då köper jag stället om jag får, säger Geron. Jag behöver inte se några böcker.

Lilly och Alf försvann in för att prata och efter en kvart kom de tillbaka. -Okej, säger de. Det finns ingen vi hellre säljer till än dig! Alla tre föll i varandras armar och grät och kramades av rörelse och glädje. Detta var en fredag och på måndagsmorgonen började Gerons nya liv på Strandgårdens Hälsohem. Nytt liv och nya kunskaper.

Han började studera homeopati, örtterapi och kinesiologi samtidigt som han fick lära sig Lillys effektiva behandlingsmetoder. Under 13 år drev Geron sedan hälsohemmet vidare och många är de besökare som här blivit hjälpta och friska.

Första hälsoresan

Här grundades sedan resorna 1980. Hela hälsohemmet packades ihop och flyttades till värmen och så har det fortsatt.

År 1994 träffades Geron och Ann-Marie Sjögren. Kärlek uppstod och tillsammans utvecklade och drev de sedan resorna vidare under många år. När Geron sedan avled 2011, blev det naturligt för Ann-Marie att fortsätta resorna i Gerons anda och oförminskad styrka.

Över 80 resor har gjorts genom åren – och fler ska det bli!

Välkommen Du också!
bottom of page