12 May 2020

En god vegetarisk kost fyller alla dagens krav, ur näringssynpunkt förstås, men den går också snabbt att laga, är lätt att leva med och en måltid blir en gastronomisk höjdpunkt på vardagen. Vegetarisk kost är numer förstahandsvalet för allt fler människor, oavsett ålde...

22 Apr 2020

Ät dig frisk med grön mat – så heter kokboken skriven av Strandgårdens chefskock sedan 37 år, Ola Johansson. 

I förordet kommenterar Mikael Sjöström, läkare och docent vid enheten för preventiv näringslära vid Karolinska Institutet, boken så här;  

- Boken ger dig möjlig...

8 Apr 2020

Våren är äntligen här och med typiskt aprilväder - ena timmen sol och andra timmen regn men det är ju då vi vet att vi är på väg mot ljusare och varmare tider!

Vi hoppas innerligt att du mår bra och är frisk och pigg så du kan gå ut och njuta av solens härliga vårstrål...

8 Apr 2020

Att odla groddar själv är enkelt och är ett jättebra sätt att skaffa sig färsk näringstät kost.

Under groddningsprocessen utvecklas enzymer som ökar vitaminhalten flera gånger om, underlättar matsmältningen och gör mineralerna lättare att ta upp.

Förutom alla nyttighete...

18 Mar 2020

Polenta med lök, tomatsås och knaperstekt portabello

4 portioner

2 dl polenta

1 gul lök

6-8 kvistar persilja

4-500 g Portobellosvamp

Purjolök efter tycke och smak

Salt

Grönsaksbuljong

Olja

Gör så här;

Hacka lök, persilja, purjolök och fräs i olja med en nypa salt.

Tillsätt polenta...

10 Mar 2020

Vad ska du laga i veckan? Om fantasin tryter kommer här recept på en ljuvlig gratäng som våra kockar gärna lagar.

Vegansk Auberginegratäng

4 portioner

3 st stora auberginer
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, riven
1 morot, riven
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
500 g krossa...