top of page

Vår Kost

Maten

Vem ska man tro på när det gäller kosten? Vi matas ständigt med nya rön och alla forskare verkar säga olika. Men en sak är alla rörande överens om – att maten vi äter har stor påverkan på hur vi mår. Hur stor kan diskuteras. Samma livsmedel kan skydda mot vissa sjukdomar och förvärra andra. Allt handlar om mängden och att hitta en balans.

Men den viktigaste kunskapen av alla vi får av forskningen är dock att ett stort och varierat intag av växtbaserade livsmedel, som grönsaker, antioxidantrika sädesslag, kryddor och örter leder till en väsentligt bättre hälsa.

Nu upplever vi en ny grön våg och ett större intresse för att äta mer ekologiskt, grönt och vegetarisk, motionera och att lära sig mer om hälsa och att få balans i våra stressiga liv. Strandgårdens Hälsoresor har i över 40 år arbetat med just detta, att hitta balansen, och kosten är en av de viktigaste grundstenarna. Vi strävar efter en helhetshälsa. (Läs mer under "Vad är en hälsoresa?".)
 

Maten på Strandgårdens resor är vegetarisk och har den allra bästa sammansättningen av vitaminer, mineraler, enzymer och spårämnen etc. som kroppen behöver. Den lagas från grunden av våra egna specialiserade kockar som följer med på resan och lockar med härligt färg- och smakrika bufféer.

Till frukost serverar vi hälsogröt av olika sorter med hemlagat äppelmos, varierat utbud av fröer och nötter samt vår egen mandel- el sesammjölk. Dessutom flera olika sorters frukt. På middagsbufféerna finner du en mängd olika sorters råkost och sallader tillsammans med smakrika varmrätter och vissa dagar även desserter.

edgar-castrejon-459824-unsplash 1024.jpg

Det är långt ifrån alla som äter vegetariskt hemma men vi märker hur våra gäster verkligen uppskattar och mår bra av vår mat.

Vår vegetariska kost gav sensationellt testresultat!

Docent Magnus Nylander är kost & näringsrådgivare åt några av Sveriges främsta idrottsutövare och VM-kandidater och en av våra nära samarbetspartners.
Magnus har efter tre vetenskapligt gjorda tester av blod- och vitaminstatus på våra resenärer, kunnat påvisa att vår vegetariska kost ger ordentligt sänkta kolesterolvärden, förhöjd vitamin- och näringshalt i blodet, ökat immunförsvar samt ett allmänt förhöjt välbefinnande.
Dessa sensationella resultat har redovisats på internationella läkarkongresser,  bl.a. i Ancona, Italien.

Många av våra livsstilsrelaterade sjukdomar skulle helt eller delvis kunna elimineras med hjälp av kosten.

bottom of page