top of page

Nu kör vi - 6 peppande tips för att komma igång med träning!

När du slutat tveka och landat i känslan att du vill köra igång med träning, då har du kommit en bra bit på vägen.

Kanske fick du din efterlängtade kickstart med oss på Mallorca och vill nu fortsätta i samma bana. Eller om du inte var med oss på resan och känner att nu är det hög tid att börja!

I båda fall - NU kör vi!

Oavsett om du kommer från en träningsaktiv bakgrund eller aldrig tidigare tränat kan det vara klurigt att starta eller hålla igång på ett skönt sätt.

Här kommer sex små tips på vägen för dig som vill få träning till en skön vana.

Kör! Vänta inte in den perfekta tiden att börja, ta dig ut i naturen eller till träningslokalen och bara kör. Ett knep är att packa en träningsväska kvällen innan, bara att rycka med sig den dagen efter när man är på språng ut.

Kontinuitet. Ge träningen tid. Planera din träning istället för att tänka “jag tränar när jag hinner”. Sikta på att vara träna varannan, eller var tredje dag under ett par veckor. Kontinuiteten ger dig förutsättningar för att fortsätta.

Enkelhet. Det behöver inte vara krångligt. Det räcker med sköna träningskläder och bra gympaskor. En powerwalk eller en löprunda kan bli precis så jobbig som du bara själv vill.

Sällskap? Tränar du skönast själv eller lockar det att komma igång tillsammans med någon? Fundera och testa. En träningskompis kan vara nyckeln till framgång. Men häng inte upp hela din motivation på att din kompis tränar, din egen lust styr bäst.

Upplevelsen. Testa olika sätt att träna och leta efter ditt leende eller en upplevelse som du mår bra av. Du kan träna för att bli tränad. Men det brukar bli roligare om du tränar för själva upplevelsen att träna.

Kravlöst. Var snäll mot dig själv. Fokusera på det du klarar av, istället för på det du inte klarar av. Utmana lagom. Att känna sig fri i träningen brukar leda till en skön träning.

Lycka till och njut av att röra på dig oavsett vilken träningsform du väljer!

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page