top of page

Strandgårdens gröna tips för veckan!

Polenta med lök, tomatsås och knaperstekt portabello

4 portioner

2 dl polenta

1 gul lök

6-8 kvistar persilja

4-500 g Portobellosvamp

Purjolök efter tycke och smak

Salt

Grönsaksbuljong

Olja

Gör så här;

Hacka lök, persilja, purjolök och fräs i olja med en nypa salt.

Tillsätt polentan och rör runt. Tillsätt därefter 7-8 dl vatten och en nypa grönsaksbuljong och låt koka på låg till medelhög värme ca 20 minuter (eller enligt anvisningar på paketet). Rör om ofta så att det inte bränner i botten. Dra av från spisen och låt stå och dra en stund så polentan sväller och känns mjuk. Smaka av med salt.

Skiva portobellosvampen i lagom tjocka bitar. Fräs den i lite olja och salta. Fräs den efter eget tycke, men ju längre desto hårdare och knaprigare blir den.

Tomatsås

1 gul lök

1 klyfta vitlök

6-8 väl mogna tomater alt. 1 burk krossade tomater

2 msk tomatpuré

Oregano

Salt och peppar

Olivolja

Vatten

Hacka löken och vitlöken och fräs mjuk i olja. Tillsätt tomaterna, vatten och tomatpuré och låt koka tills tomaterna är mjuka.

Krydda med oregano, salt och peppar och låt koka ytterligare 5 minuter.

Smaklig måltid!

Enkel grön smoothie

1-2 glas

1 dl vatten

1 näve fryst bladspenat (vanlig går lika bra men ta då lite extra)

1 näve fryst mango

Saften från en halv apelsin plus lite rivet skal

Saften från en halv citron,

En halv avocado

En halv banan

Mixa tills den är helt blandad och sedan är det bara att njuta av den gröna vitaminboosten!

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page