top of page

Vegetarisk kost

En god vegetarisk kost fyller alla dagens krav, ur näringssynpunkt förstås, men den går också snabbt att laga, är lätt att leva med och en måltid blir en gastronomisk höjdpunkt på vardagen. Vegetarisk kost är numer förstahandsvalet för allt fler människor, oavsett ålder och livsstil.

Det finns en rad skäl till att människor väljer att äta vegetariskt, etiska skäl, hälsoskäl, eller religion för att nämna några.

Man kan också välja att äta av gastronomiska orsaker. Många människor upptäcker inte det vegetariska köket förrän de börjar dra ner på kött och behöver lägga till andra råvaror och näring på tallriken. När de sedan inser vilken glädje det är att laga vegetariskt med dess överflöd av färg, smak, konsistens och hälsofrämjande egenskaper har de svårt att gå tillbaka till sin tidigare diet.

Fördelarna med vegetarisk kost är oändliga!

Veckans gröna recept

Strandgårdens gröna tips för veckan är en smarrig curryrätt som du lämpligen intar efter en härlig råkosttallrik till förrätt.

Indisk kikärtscurry

1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 msk ghee eller olja 1 tsk chilipulver

1 tsk paprikapulver 1 tsk gurkmeja 1 tsk salt 1 msk spiskummin 1 msk färsk hackad koriander 2 burkar avrunna kikärtor (à 450 g) 1 burk/tetra krossade tomater 1 tsk garam masala

Fräs lök och vitlök i oljan medelhög värme tills löken är mjuk. Tillsätt salt, gurkmeja, paprikapulver, chilipulver och spiskummin. Stek någon minut under omrörning. Tillsätt tomater och kikärter och låt sjuda i ca 20 min. Tillsätt garam masala och koriander och sjud ca 5-10 min ytterligare.

Servera med ris eller naanbröd.

Smaklig måltid!

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page